Jesenice tečejo

Miloš Jenkole: “Dobro želim vrniti z dobrim.”

Po hudi bolezni je Miloš dobil nadomestna jetra, kar mu je vrnilo zdravlje. Neznani darovalec mu je omogočil, da je zopet zaživel običajno življenje. Iz iskrene hvaležnosti je nastala zamisel o organizaciji dobrodelnega teka. Tako je Miloš leta 2010 zbral sedemindvajset člansko ekipo, ki je v letovišče občin Jesenice, Žirovnica in Kranjska Gora, odnesla simboličen ček za letovanje otrok iz socialno šibkejših družin. Vsa nadaljna leta so Miloš in njegovi prijatelji organizirali različne dobrodelne prireditve, katerih namen je bil otrokom iz socialno šibkejših okolji, omogočiti letovanje na morju. Povezovali so ljudi različnih generacij, gradili medsebojno zaupanje, ter na ta način ustvarjali trdnejšo, bolj povezano skupnost, ter hkrati promovirali zdrav način življenja.

Organizirator prireditve Jesenice tečejo je ZDPM Jesenice oz. njihov predsednik Miloš Jenkole – Jenki. Maxovci smo vpeti v to zgodbo, veliko nas je prostovoljcev,  poleg tega pa MAX bar na prireditvi poskrbi za gostinski del. Vsa leta gre ves dobiček od prodane pijače v korist prireditve Jesenice tečejo in posledično za otroke iz socialno šibkejših družin.

Maj 2018 – ​Jeseničani znova pritekli več kot 5000 evrov za otroke.

Minulo soboto se je na Jesenicah odvijal deveti tradicionalni tek Jesenice tečejo, ki je bil tudi letos dobro obiskan, s prostovoljnimi prispevki pa je Zveza društev prijateljev mladine Jesenice zbrala 5333 evrov za letovanje socialno ogroženih otrok v otroškem letovišču Pinea pri Novigradu.Kako veliki cilji so s skupnim trudom lažje dosegljivi, že leta dokazuje Zveza društev prijateljev mladine Jesenice, ki organizira dobrodelni tek Jesenice tečejo, izkupiček katerega je v celoti namenjen letovanju socialno ogroženih otrok v letovišču Pinea pri Novigradu. Teku se pridružuje tudi vrsta drugih dobrodelnih aktivnosti, med njimi tudi tradicionalna dražba športnih artiklov, ki jo vodita Denis Bakonić in Fikret Avdić, ter druge. Tek je tudi tekmovalnega značaja, in sicer podeljujejo nagrade za največ pretečenih krogov oziroma največ kilometrov. Rekorder Mario Ponjavić letos zaradi poškodbe ni napadal svojega rekorda 100 kilometrov, a se je kljub temu teka udeležil. Presenetljivo je tretje mesto po pretečenih 25 krogih pripadlo mlademu Nikiju Muleju, drugo mesto, ravno tako s 25 krogi Renatu Šulerju, prvo pa z 31 krogi Tomažu Majerju. Z dobrodelno prireditvijo so zbrali kar 5333 evrov, v dobrodelne namene bodo namenili tudi celoten izkupiček na prireditvi prodane pijače, z dobrodelno dražbo so zbrali 2145 evrov, še 2700 pa s tradicionalno prvoaprilsko gledališko predstavo Monty Python. Kot je ob zaključku poudaril predsednik ZDPM Jesenice Miloš Jenkole, so s prireditvijo več kot zadovoljni, predvsem pa s končnim izkupičkom, ki bo več kot 50 otrokom omogočil 10-dnevno letovanje v letovišču Pinea pri Novigradu.

2017