Plavanje od MAXa Do Pinete (2019)

Prvič smo plavali, vsi skupaj od kopališča do kopališča smo preplavali 240km. Začetek na kopališču Ukova, kjer nam je Zavod za šport Jesenice omogočil nočno plavanje. Nadaljevali smo na kopališču Radovljica, kjer nam je Plavalni klub Radovljica skočil na pomoč. Kopališče Kodeljevo smo na žalost izpustili (slabo vreme).
V Senožečah smo se ustavili na kosilu, podjetje IKU d.o.o. nam je omogočilo kosilo v Gostišču Stari Grad.
240km smo ujeli v Kampu Adria Ankaran, kjer smo tudi preživeli zadnji večer.

29 članov odprave. Direktor dirke Matej Žnidar, spremljevalci Tea Jenkole, Dragica Noč, Uroš Pestotnik – Ugi. Kuharja Pavel Lah – Nitka in Rok Brun. Šoferji kombijev Miloš Jenkole – Jenki, Mile Jovičič – Đile, Erik Zupančič in plavalci Gašper Krmelj, Klemen Razingar, Dino Muratovič, Sandi Kralj, Boštjan Ravhekar – Bufta, Miran Kolman, Aleš Špendal, Jernej Šturm, Sandi Rode, Miha Vindišar, Nataša Rozman M., Aleksandra Džajič – Sandra, Katja Kobentar, Olja Šest, Blanka Džajič, Aleš Brun – Čizi, Martina Krupenko, Elimir Selimović – Eso, Tanja Rode, Denis Bakonić – Bako,

S plavanjem smo začeli na kopališču Ukova, kjer nam je Zavod za šport Jesenice omogočil nočno kopanje. Malo pred osmo zvečer smo se zagnali v vodo in začeli z nabiranjem najprej metrov, potem pa kar kilometrov. Do druge ure zjutraj se nam je nabralo že 115 kilometrov. 
V večernih urah smo dobili večerjo, ki nam jo je pripravila Gostilna – Picerija Turist. Zjutraj po 140 kilometrih sta nam kuharja Nitka in Brun pripravila jajčka s slanino, …

Po zajtrku pa v Radovljico. 

V Radovljici smo imeli 4 ure brezplačnega plavanja. Radovljico smo zapustili s 206 preplavanimi kilometri.

Večerne ure na bazenu v Ankaranu, kjer smo preplavali zadnji 240. kilometer.  Spet nam je uspelo jee … Bravo mi!

V Otroško letovišče smo pripravali iz sosednjega kampa. Osebje kampa in otroci so nam pripravili čudovit sprejem. Hvala vsem otrokom ❤. Hvala ZDPM-ju, Biftiju, Jenkiju, Kači, Tatjani, Kety, kuharicam in ostalim zaposlenim. Zlati ste❤

Martina nam je napisala:
HVALA vsem in vsakemu posebej za skupnih, preklet-fajnih 5 dni.
Kot prvo je na mestu, najlepša za-Hvala naši Nataši in Bakotu, vemo zakaj (za velik stvari mogoč niti ne vemo), ampak brez njiju 2h tole neb šlo skoz že 11ič, pa če mamo vso trmo, voljo in kondicijo za Atlantik preplavat.
In Hvala gazdi, šoferju in plavalcu Milošu.
Hvala vsem roockijem, dobr ste (se) (Z)držal🤪, posebej sestri Džajič, katerih smeh in dobra volja je najbolja in nalezljiva.
Eso..je pa itak Roockie Of The Year.
Šturc pa glavni pripovedovalec miljontih, neverjetnih dogodivščin in mu napovedujem bogato kariero v stand-up vodah.
Hvala direktorju Mateju, da je tokrat priskočil na pomoč malemu človeku tudi kot fizikalc.
Hvala spremljevalcem Tea, Olja, Dragi in Ugi (vsi v dvojni vlogi)..za organizacijo in korektno izpeljavo družabnih iger, ki so ble pika na i zaključku našga podviga🏻.
Hvala Gašperju, da se je s svojo udeležbo v znamenitem sivem oblačilu pogumno spopadel s predsodki in stereotipi o zdravju.
Hvala Čiziju, ker nam je znova in znova navdih za sposojo🤪.
Hvala šoferja Erik in Đile, k mu nikol ni blo dost teqile.
Hvala Tanji za posebno požrtvovalnost vračanja in prihajanja na kraj zločina🏻 in njenemu Sandiju, da nam je s svojim talentom in poznavanjem tehničnih veščin na filmski trak izvirno zabeležil najlepše spomine🏻..oba sta dosegla tud spoštovanja vredno-extra plavalno razdaljo.
Hvala mojemu lanskemu body-guardu Sandiju K. Človk se res počuti nekak bolj varno v tko pisani druščini in celotni dogodivščini🤩.
Pa hvala vsem ostalim Bufta, Katja, Miran, Miha, Aleš Š., Dino, Raza..k ste tud raztural plavanje🏻.
Hvala kuhni..Pavl-Nitka in Rok..za vse pisane vitaminčke.

Zdej pa sam upam..da nism koga falila.

Ajaaa..Iris, taj bla pa itak najbl potrpezljiva.

Hvala..da sm lahko del te (odštekane) ekipe in njene zgodbe.

PROJEKT SO PODPRLI:

ZDPM Jesenice, enajstič zapored so nas sprejeli v Otroško letovišče v Pineti, nam dali popust pri bivaju, nam dali na uporabo njihov kombi, …. hvala Jenki, Bifti, Tatjana, Kety, Ivica, kuharce, …..

– MAX bar, Okrepčevalnica Nataša Rozman Mulej s.p. – Nataša nam zelo pomagala pri organizaciji projekta in donira kak €. Pobira naročila za majice in denar, pripravi vse za kuhinjo, … Dobrodelno streže pijačo na prireditvi Jesenice tečejo in na koncertu GHB in Možda i nije, …

– Restavracija – Picerija Turist,  Mare in Hasan, za na pot so nam pripravili šnicle, ragu in makarone, donirali tudi nekaj pijače

– Red Bull, pri Red Bull-u nam vsako leto prisluhnejo in nam donirajo nekaj svojega “čarobnega napitka”

– JEKO d.o.o., Javno komunalno podjetje, nam je doniralo nekaj finančnih sredstev

​ – AHAC, letos so nam priskočili na pomoč z donacijo (zaboji piva Staropramen )

– IKU d.o.o. iz Novega Mesta, nas bo pogostilo v Gostišču Stari Grad v Senožečah.

– Zavod za Šport Jesenice – omogočili so nam nočno plavanje na kopališču Ukova … hvala Almin, Primož, Gaber, …

– Plavalni Klub Radovljica – omogočili plavanje na kopališču Radovljica 

– Adria Ankaran Hotel – omogočili plavanje na njihovem kopališču in na višku sezone omogočili počitek v njihovem kampu

Kombije so nam posodili: ZDPM Jesenice,  ŠD Gorje (Miha Vindišarr), DARS (Klemen Pogačnik – Kemi), Elektro Špendal, ASP d.o.o.

HVALA Klemen Rotar in zakonca Štojs za donacijo.

– in vsi sodelujoči pri projektu

Hvala vsem, ki nas spremljate in tistim, ki ste kupili našo majico.