Štafeta Vajnež Pineta (2010)

Tako je bilo zapisano v Gorenjskem Glasu – TEKAČI BODO POVEZALI VAJNEŽ IN PINETO. V četrtek zgodaj zjutraj bo sedemnajst deklet in fantov z deseterico spremljevalcev začelo dobrodelni tek Vajnež-Pineta, s katerim bodo povezali najvišjo in najnižjo točko jeseniške občine.

Jesenice – V noči s srede na četrtek bodo dekleta in fantje iz ekipe Max bar z Jesenic začeli dobrodelni štafetni tek Vajnež–Pineta, s katerim bodo simbolno povezali najvišjo in najnižjo točko jeseniške občine, to je 2104 metre visoki Vajnež in jeseniško letovišče Pinea v Pineti pri Novigradu. Ob tretji uri zjutraj bodo krenili na pohod na Vajnež, nato pa pohodne čevlje zamenjali s tekaškimi copati in začeli štafetni tek – s pravo štafeto z izrezljanimi narcisami – z Jesenic proti letovišču Pinea. Kot je povedal pobudnik akcije Miloš Jenkole, naj bi za pot, dolgo 240 kilometrov, porabili od 24 do 30 ur, tako da naj bi bili na cilju najkasneje v petek okrog poldneva. Odločili so se za tek v parih, vsak tekač naj bi tekel trideset minut, nato tri ure počival, pa spet pol ure tekel in tako naprej.

Glavni cilj projekta je zbiranje denarja za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Tako so v okviru akcije v Gledališču Toneta Čufarja pripravili dobrodelno predstavo, organizirali dobrodelno dražbo dresov znanih športnikov, odzvali so se tudi posamezniki in podjetja s prispevki, za vsak pretečeni kilometer so prispevali tudi tekači, tako da so že uspeli zbrati načrtovanih pet tisoč evrov za letovanje dvajsetih otrok, ki še nikoli niso bili na morju, v letovišču Pinea.